let’s stay in touch

over

Marleen is een schrijver, blogger, soul coach en organiseert retraites in Portugal.

Nadat ze tien jaar in de politiek heeft gewerkt besloot ze na een Ayahuasca ceremonie dat ze haar leven wilde omgooien. Ze verkocht haar huis, al haar spullen en reisde 14 maanden rond de wereld. Bij terugkomst starte ze Politieke Adem waarmee ze politici coachte om vanuit hun hart te leiden. Dit ontwikkelde zich over de jaren heen naar het coachen van vrouwen en uiteindelijk tot het opzetten van retraites in Portugal. Zowel alleen als met haar business partner en sister Jessica ‘Ica’ waarmee ze de meest magische transformaties in beweging zet. Een ervaring waarvan ze gelooft dat wanneer iedereen dat zou meemaken, de wereld een andere wereld zou zijn. Want uiteindelijk is elke coach of goeroe overbodig: al het goud zit al binnenin je.

 

Oké, dat was dan het formele gedeelte. Nu gewoon hoe ik ben. Niet dat alles wat hierboven staat niet waar is, maar ik ben gewoon een mens die probeert het beste te doen wat ik denk dat goed is. Geen idee of dat zo is.

Ik geloof niet in één waarheid, maar wel dat mijn waarheid net zo waar is als die van jou. En dat ik die daarom ook vertellen mag. 

Nu nog een paar feiten – just to proof I’m a human:

Ik hou van lekker zittende kleding. Draag vaker geen make-up dan wel. 

Heb drie jaar geen koffie gedronken, maar nu vind het super lekker. Zwart graag. 

Gosh, ehm, ik ben slecht in het doorhebben van grapjes of sarcasme haha. Wat ervoor zorgt dat sommige vrienden vaker dan nodig zeggen dat het een grapje was.

Ik woon sinds 2018 overal en nergens. Ik bezit in spullen alleen een auto, surfboard en een gitaar, en natuurlijk een tas met kleren, maar echt serieus dat is het. Geen idee of dat zo blijft – ik kan een heel verhaal houden over minimalisme, ik ken niemand die minder spullen heeft dan ikzelf – maar ik heb daar geen zin. Het is sowieso de opposite van wat mensen over ontspullen zeggen. 

Ik hou van hardlopen, maar doe het in Portugal nooit bij gebrek aan mooie plekken waar ik kan rennen. 

Ik wil graag een goede surfer zijn, maar ben echt een beginneling haha en doe het te weinig om beter te worden. 

Schrijven is mijn passie. Naast wat jullie hier lezen schrijf ik nog zeker vijf keer zoveel mijzelf en gooi ik dat vaak ook weer weg. Geloof het of niet, maar de meeste blogs zijn in 20-30 minuten geschreven. 

O ja, officieel zou ik dyslextie hebben, dus vergeef me al mijn spelfouten. 

Ik ben trots op wie ik ben en mega dankbaar voor alle mensen om mij heen. Mijn mantra is om alleen lieve mensen om mij heen te hebben. En dat lukt aardig moet ik zeggen. Lief betekend niet dat ik nooit conflicten heb, maar wel dat ik ze altijd in respect en met zelfreflectie van beide kanten uit kan praten. Dat maakt de relatie zelfs nog beter. Hou ik van. 

Nou ja, verder kijk ik al meer dan 8 jaar geen televisie en kan ik super spiri zijn, wat ik ook echt ben en geloof, maar ik geloof ook echt dat ik down to earth kan zijn. Bij tijd en wijle drink ik een wijntje en ga ik los op de dansvloer. Afgewisseld met maanden, zelfs een keer een jaar, zonder alcohol en weinig gegrond te zijn. 

Ik heb lang geworsteld tussen twee groepen, de spirituele en de politieke, ten tijde van mijn bedrijf Politieke Adem: Dat ten ziele is gegaan, maar tegenwoordig geloof ik dat, aangezien het ook in mij zit, alles prima te combineren is. 

Ik geloof dat ik er voor de meeste mensen misschien te sexy bij loop, maar hé, wat ik weet is dat ik echt een eigen stijl heb en dat ik lekker doe wat ik wil. Omdat het kan. 

Voila, ik kan nog uren doorgaan, maar mocht je vragen hebben voor mij, stuur mij dan vooral een berichtje. Ik coach ook veel vrouwen én mannen om 100% jezelf te worden. Of goede leiders, of super succesvol te zijn. In mijn optiek is dat allemaal hetzelfde: wanneer je 100% bent wie jij bent dan leef je on the edge en geef je alles wat er in je zit. Je neemt risico’s en doet wat je ziel wil, wat jij diep van binnen wilt, serieus, dat voelt al zo bevredigend dat al het andere wat je (denkt te) willen/wil volgt. 

En je kan natuurlijk ook gewoon mij volgen op IG of via mijn blogs.