Pers & Media  

Scroll naar beneden om een selectie van mijn interviews in de media, inclusief televisie, radio en tijdschriften, te bekijken/beluisteren/lezen.

 

- Persverzoek? KLIK HIER - 
‘Het Utrechtse studentencorps, net als de mannen in mijn carrière, tonen aan: er is niets veranderd na #MeToo’

Schrijver en voormalig politiek assistent Marleen Weener is niet verrast door het zoveelste MeToo-incident, nu van het Utrechtse studentencorps. Sinds 2017 is er niets veranderd, zo merkte zij ook toen zij op tv haar verhaal deed over mannelijke collega’s die haar stalken en tegen haar zeiden dat ‘ze de lengte van iemands lul wel zou weten’.

Lees hier
D66 verzwijgt grensoverschrijdend gedrag door prominent partijlid

In de Volkskrant werd onthuld dat D66 een #metoo-rapport onvolledig had gepubliceerd, nadat volkskrant journalisten ontdekten dat er wel degelijk #metoo-gevallen binnen de partij waren (met o.a. mij als bron). D66 beweerde publiekelijk het tegendeel, maar er bleek een geheim 70-pagina document te zijn als reactie op dat verborgen gedeelte van het rapport. Een welverdiende pluim voor de Volkskrant voor dit diepgaande journalistieke onderzoek.

Lees hier
Eva Jinek

Bij Eva Jinek aan tafel vertel ik over hoe de fractievoorzitter tijdens een feestje zegt dat "ik de lengte van iemands lul wel zou weten...". N.a.v. een groot artikel in de Volkskrant over #metoo bij D66, de partij waar ik tien jaar lang lid van ben geweest. 

Kijk hier
Marleen Weener: ‘Hij zei dat ik ‘de lengte van de lul van dat fractielid’ wel wist’

Voor het eindejaarsnummer interviewt FLAIR alle inspirerende jonge vrouwen die het afgelopen jaar een impact hebben gehad. Ik ben vereerd dat ze mij hebben geselecteerd om deel uit te maken van deze bijzondere groep.

Lees hier
Ayahuasca bracht de pivot van haar leven op gang

Luister hier mijn verhaal hoe ik ooit ayahuasca deed en hoe dit totaal mijn leven veranderde. Suzanne Smulders: "Een verhaal wat ik nog nooit helemaal had gehoord, en het raakt me. Ik ken Marleen nu ruim een jaar. Samen hebben we al behoorlijk wat lief en leed gedeeld in dat jaar. We deden een opleiding samen, de medium vakschool. Die ik altijd gekscherend 'de Harry Potter school' noem.

Luister hier
Marleen Weener vertelt openhartig over machtsmisbruik in de politiek

Stefanie Vatte, podcast-host Het woord is aan ons: "In deze aflevering vertelt Marleen openhartig waarom ze de politiek heeft verlaten en waarom het onlangs verschenen rapport van D66 over seksueel misbruik haar boos maakt. Luister naar het persoonlijke verhaal van Marleen Weener over seksisme, machtsmisbruik en je kwetsbaar voelen."

Luister hier
De Politiek Adem Podcast

Mijn eigen politieke podcast. Met eigen gemaakte intro. Waar ik met veel plezier aan heb gewerkt en de persoonlijke kant van politiek wilde laten zien. 

Meest beluisterd afleveringen zijn:

Luister hier
Moreel leiderschap Sigrid Kaag is onhoudbaar, een column van de Telegraaf

Door Roderick Veelo. Tien jaar D66 eindigde voor politiek assistent Marleen Weener aan een grote eettafel vol partijprominenten. Boven op die tafel stond een ...

 

 
Lees hier
D66 verzweeg grensoverschrijdend gedrag door partijprominent

De D66-partijtop houdt al een jaar lang de conclusies uit een vertrouwelijk rapport achter waarin staat dat een invloedrijk partijlid zich schuldig heeft gemaakt aan ‘grensoverschrijdende gedragingen’. Dat onthult de Volkskrant

Lees hier
Marleen: 'Bij Kaag voelde ik veel afstand en weinig compassie'

Op bezoek bij de radio. D66-partijleider Sigrid Kaag heeft donderdag de kou niet uit de lucht gehaald met haar verklaring over de MeToo-affaire binnen de partij. Dat zeiden oud-D66-medewerker Marleen Weener en communicatiedeskundige Jan-Willem Wits in Dit is de dag.

Luister hier
De loonkloof: deze vrouwen kregen aanmerkelijk minder salaris dan hun mannelijke collega

De een kwam erachter doordat haar bedrijf onderzoek deed naar de loonkloof tussen man en vrouw, de ander werd getipt door de wethouder voor wie ze werkte. Wat doe je als je minder verdient dan je mannelijke collega, terwijl je hetzelfde werk doet? Vijf vrouwen vertellen hun verhaal.

Lees hier
In geen 'Geen Stijl' stijl

(...) en toen moest Jinek nog beginnen met een openlijk over haar onveiligheid binnen D66 pratende melder, Marleen ”Binnen D66 herinner ik mij de eerste avond nog: ‘Ken jij hbo’ers?’ zei toen iemand tegen mij. Er waren alleen maar zeven vinkjes daar” Weener.

Lees hier
Nieuwe Vrije Eeuw

Daar ga ik over nadenken.’ Zo sluit Tim Versnel deze podcast af en dat typeert hem. Tim wil een ander type politiek bedrijven, meer de tijd nemen om een mening te vormen, coalities smeden daar waar dat kan. Politiek is een marathon. 

Een podcast opgenomen door mij, als podcast-host van Politieke Adem. 

Luister hier
Kasboek: Marleen leeft van overwaarde woning

Een gesprek met De Telegraaf over mijn financiën. Over overwaarde, keuzes, reizen, ondernemer, waar geef ik mijn geld aan uit en waarom? 

Lees hier
Hoe een idealist teleurgesteld de politiek de rug toe keerde

Een column door Leon van Heel: "De Metoo-onthullingen in de politiek schetsen een ontluisterend beeld van wat het terrein zou moeten zijn van idealisten die het beste met de wereld voor hebben..."

Lees hier
Oud-D66'er klapt uit de school over ongewenst gedrag: 'Moest heel hard huilen'

(...) Het is niet de enige keer dat er ongewenst gedrag plaatsvond, vertelt D66'er Marleen Weener in Jinek. Ook zij werd vernederd op een bijeenkomst van prominente D66'ers.

Lees hier
OUD-D66-LID: ‘FRACTIEVOORZITTER ZEI DAT IK LENGTE VAN IEMANDS LUL WIST’ | The Daily Move

Dit is een fragment uit The Daily Move met presentatoren Liesbeth Staats en Kees Dorresteijn. Te gast zijn columnist en onderzoeker Chris Aalberts en met voormalig D66-lid en politiek assistent Marleen Weener. Meer horen? Check bnr.nl/podcast/the-daily-move voor de hele uitzending!

Kijk hier